FINANCIERING EN LEASING

Ontdek flexibele oplossingen op maat!

FINANCIERING EN LEASING

ONTDEK DE VERSCHILLENDE FORMULES

  • Private Leasing

  • Financiële Leasing

  • Premium Tweedehands Leasing

  • Fullservice Autoleasing

  • Financiële Renting

  • Investeringskrediet

WAAROM EEN VOERTUIG LEASEN?

100% objectfinanciering

Volledige objectfinaciering is wanneer de leasinggever het volledig investeringsbedrag betaalt. Wanneer de leasingnemer beslist om mee bij te dragen – kan dit opgevangen worden door de huurprijs te verhogen. Hierbij blijft de wagen wel nog steeds eigendom van de lessor tot op het moment dat de lessee de aankoopoptie vereffend. Om het financieel risico te beperken kan het zijn dat de leasingnemer de huurprijs verhoogd in het begin.

Keuze

Hierbij bepaalt de leasingnemer zelf welke type wagen wordt geleased aan welke prijs en wie deze wagen levert. Ook komt de leasingnemer samen met de leverancier het volgende overeen: de leveringsvoorwaarden, termijn, hoeveelheid aankoopoptie na afloop leasingovereenkomst.

Voorfinanciering van de BTW

Wanneer een leasingnemer opteert voor deze optie dient het volledige BTW-bedrag niet onmiddellijk betaald te worden daar deze door de leasinggever wordt geprefinancierd. Het BTW-bedrag wordt nadien gedurende de volledige looptijd van de leasingovereenkomst bij het huurbedrag bijgerekend. Op deze manier wordt de de bijkomende financiële last vermeden op het moment van aankoop.

Geen zakelijke waarborgen

De zakelijke waarborgen dienen niet gegeven te worden door de leasingnemer. Op deze manier kunnen de waarborgen voorbehouden worden voor andere zaken zoals investeringen, etc.

Mogelijkheid tot een off-balance boekhoudkundige structuur

Indien de aankoopoptie niet gelicht en betaald is, kan de leasingnemer de wagen niet verkopen. Wanneer de wagen ingeschreven staat op de leasinggever, moet de leasingnemer bij het lichten van de aankoopoptie deze opnieuw inschrijven.

Meer info met betrekking tot financiering en leasing?

Contacteer ons